Donnerstag, 23. November 2017, 21:13 UTC+1

Sie sind nicht angemeldet.

  • Anmelden
  • Registrieren

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: NAS Forum. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

irootsk

Anfänger

Beiträge: 20

Wohnort: Slovakia

1

Samstag, 26. Juli 2008, 18:39

SOLVED! Installation of PHP and MySql to NAS1000 & 2000 & 2001

Hi guys.

I finally managed to install php on NAS.
So here is simple HowTo :)

Download thttpd-php from here
Copy thttpd-php.tgz to /mnt/IDE1/public/applications/new_software
and reboot NAS.

Now go to /mnt/IDE1/public/applications/thttpd-php/etc
and edit thttpd.conf and replace there :
phppat=php/** to phppat=**
Save and again reboot NAS

Create new file called index.php
Add this code to the index.php

<html>
<head>
<title>testing php</title>
</head>
<body>
<?php phpinfo(); ?>
</body>
</html>


and save it to /mnt/IDE1/public/applications/www

Now go to http://youripadress and load the page.
If your php is working you will see php description

Than copy your php files to /mnt/IDE1/public/applications/www

And enjoy it :)

There is also built-in mysql server, which start together with webserver.
So you don't need to start it manualy.
IcyBox NAS1000 revision B, FW 2.3.2.IB.2.RS.1, 500GB U-ATA - ext3

I have to say big THANK YOU to HWguru for his patiance with me :thumbup:

Dieser Beitrag wurde bereits 4 mal editiert, zuletzt von »irootsk« (28. Juli 2008, 11:17)


2

Sonntag, 27. Juli 2008, 15:23

Hi,

i installed thttpd-php.tgz on my nas 2000, it seems to run (ps shows a couple of tasks)
but i cannot open the index.php/html ...

whenever i try: http://192.168.100.1:8181/index.php

the webgui is shown: http://192.168.100.1/login.cgi

btw: the example webserver from raidsonic works for me ...
http://www.raidsonic.de/data/Downloads/F…e/webserver.zip

any hints ?

Oliver

irootsk

Anfänger

Beiträge: 20

Wohnort: Slovakia

3

Sonntag, 27. Juli 2008, 16:11

Did you follow all steps from my post?
I didn't change anything else, only what is written above.
Ta acces NAS GUI i use port 8080 and for webserver 80.
As i have seen your NAS is running on Tinky.
But i don't know that firmware so i am not sure if you can change some config file there. :S

Brano
IcyBox NAS1000 revision B, FW 2.3.2.IB.2.RS.1, 500GB U-ATA - ext3

I have to say big THANK YOU to HWguru for his patiance with me :thumbup:

4

Sonntag, 27. Juli 2008, 18:17

>Did you follow all steps from my post?

yes

> I didn't change anything else, only what is written above.
> Ta acces NAS GUI i use port 8080 and for webserver 80.

ok, i had a look at /sbin/webserver and found the commands:

- printf
- pidof

but can't find them on my nas ... i get errors if i try to start
the webserver with ./thttpd-php ...

have you any other packages installed ?

> As i have seen your NAS is running on Tinky.

no, i have two nas 2000 ;-) and the one, we are talking about run's the original firmware ...

Oliver

irootsk

Anfänger

Beiträge: 20

Wohnort: Slovakia

5

Sonntag, 27. Juli 2008, 18:59

You don't have to change anything at /sbin/webserver

Also you don't need to start webserver with ./thttpd-php

Just reboot NAS and server should start automaticaly.

BTW - can you post that error message which you received after attempting to start server via ./ command ?
IcyBox NAS1000 revision B, FW 2.3.2.IB.2.RS.1, 500GB U-ATA - ext3

I have to say big THANK YOU to HWguru for his patiance with me :thumbup:

snoopy

NAS2000-Team

Beiträge: 467

Wohnort: Zu Hause

6

Montag, 28. Juli 2008, 08:31

Hi OliB,

the Big Difference is the Firmware,

if you are using Tinky, the package will not work in the described way (by irootsk).

Im goona try 2 setup Tinky on my NAS 4 finding the problem.

4 the meanwhile: did you already had a look 4 php ipkg package? This would work 4 Tinky.

Greetz. Snoopy
--------------------------------------------------------------------------
Der Mensch ist das wichtigste und kostbarste Peripheriegerät einer Computeranlage.

myStuff: NAS2001+4220(1000Gb-ext3)+Dlink524+KabelD. (120 Mbit)

7

Montag, 28. Juli 2008, 11:56

Hi Snoopy,

I have original 2.3.2.IB.2.RS.1 installed (no Tinky)

also running:

- do_it (proftp.conf / passwd change)
- ssh-server
- webserver

no time for debugging at the moment, maybe next weekend ;-)

Oliver

irootsk

Anfänger

Beiträge: 20

Wohnort: Slovakia

8

Montag, 28. Juli 2008, 12:36

Hi OliB

if you already have installed webserver from RaidSonic, please unistall it.
Do not run 2 webservers in one time. It will cause problems.

I hope it will work for you :thumbup:
IcyBox NAS1000 revision B, FW 2.3.2.IB.2.RS.1, 500GB U-ATA - ext3

I have to say big THANK YOU to HWguru for his patiance with me :thumbup:

snoopy

NAS2000-Team

Beiträge: 467

Wohnort: Zu Hause

9

Dienstag, 29. Juli 2008, 21:34

Well, as irootsk wrote - do not run 2 web servers @ the same time.

I installed the package and what should I say... it worked fine 4 me.

Afterwards I read the post from OliB and thought... why not? Try it out and it is really not possible to run 2 physical instances @ the same time with the same default ports.

So, please uninstall them both and install only the php-webserver pack. If you really want 2 have 2 servers running same time there´s a little "smarter" way 2 do so via virtual servers. They appear 2 the clients like physically divided but they do´nt.

Greetz. Snoopy
--------------------------------------------------------------------------
Der Mensch ist das wichtigste und kostbarste Peripheriegerät einer Computeranlage.

myStuff: NAS2001+4220(1000Gb-ext3)+Dlink524+KabelD. (120 Mbit)

10

Sonntag, 3. August 2008, 15:42

Hi snoopy,

i found some time for another try - now it works :-)

- I followed your hint and disabled the raidsonic weberver package first.
- Then i copied the thttpd-php.tgz to /mnt/IDE1/public/applications/new_software
- reboot

I did not change anything else ...

thanks

Oliver

snoopy

NAS2000-Team

Beiträge: 467

Wohnort: Zu Hause

11

Dienstag, 5. August 2008, 12:55

Hi @ all,

well I think this is a good time to close this thread.

If there is any question ´bout MySQL in special, please open a new Topic.

Have a nice day, friends!

Greetz. Snoopy
--------------------------------------------------------------------------
Der Mensch ist das wichtigste und kostbarste Peripheriegerät einer Computeranlage.

myStuff: NAS2001+4220(1000Gb-ext3)+Dlink524+KabelD. (120 Mbit)